Gyakran Ismételt Kérdések

Kinek is ajánljuk a heti ládát?

Olyan 4-5 fős családoknak, akik szeretik és szívesen is fogyasztják a szezonnak megfelelő egészséges zöldségekből készült ételeket. Számukra a június elképzelhetetlen borsóleves, a július frissen vágott petrezselyemből, egészséges fej vöröshagymából és újburgonyából készített petrezselymes krumpli nélkül, a vajas kenyeret csak paradicsommal, paprikával együtt tudják értelmezni, imádják a padlizsánkrémet, és alig várják, hogy összedobhassák húsos vasárnapi főételük mellé a házi céklasalátát.

Kinek is ajánljuk a kétheti ládát?

A kétheti ládákat kisebb, 1-3 fős háztartásban élőknek - vagy olyan egyedül élőknek is ajánljuk, akik akár egy baráttal, ismerőssel szívesen megosztanák annak tartalmát. Ők is szeretik a zöldségeket, de hetente nem tudnak több kilót elfogyasztani belőlük. Szeretnék étrendjüket változatossá tenni, és tisztában vannak vele, hogy a nap érlelte, föld táplálta, vegyszermentes helyi zöldségek jelentik az igazi alternatívát a hetekig utaztatott, előérlelt, a multik polcain szépen mutató, ám sokszor csalódást keltően ízetlen import termékekkel szemben.

Kinek is ajánljuk a havi csomagot?

Olyanoknak, aki 1-2 fős háztartásban élnek és szeretnék színesíteni, egészségesebbé tenni étkezésüket és rendszeresen megízlelni, hogy mennyivel finomabb, tápanyag dúsabb a boltinál a háztáji, vegyszermentes zöldség.

Megéri az árát a láda, kapok annyi zöldséget, amennyit kifizetek érte?

Átlagban 4-5 kiló zöldséget szállítunk, júniusban várhatóan kevesebb, amint beindul a paradicsom, paprika, tök, cékla, burgonya szezon - július közepétől -, több lesz a ládádban. És még meglepetésekre is számíthatsz, főként ha a gyümölcsöket is kedveled:)

Meddig kell leadnom a rendelésemet?

Rendelést csak a teljes szezonra tudunk elfogadni, hetente rendelésre nincs külön lehetőség. Rendelni az első kiszállítást megelőző utolsó napig (2020.06.04.), vagy a csomagok beteléséig lehet.

Melyik napokon van a kiszállítás?

A terveink szerint péntekente szállítunk, 08.00-18.00 között, egyeztetett időpontban. Erről az idény kezdete előtt pontos tájékoztatást adunk.

Biztonságos a kiszállítás?

Ládáink kiszállítása során is az elérhető legteljesebb higiéniára törekszünk. Kizárólag kézfertőtlenítés mellett, a higiéniát szem előtt tartva szállítunk. Ugyanez érvényes a zöldségek betakarításának higiénés körülményeire.

Meddig maradnak frissek a ládában lévő zöldségek?

Ezt zöldsége válogatja, a saláta már nem olyan bizalomgerjesztő háromnaposan, de a burgonya, hagyma, paprika, paradicsom például hónapokig képes megőrizni állagát megfelelő tárolás mellett. A friss zöldség frissen elfogyasztva a legfinomabb.

Van kiszállítási díj?

Szombathelyen nincs. Szombathelyen kívülre csak 10 fő felett rendelésnél szállítunk a Dunántúlra és Budapestre 25.000 forint/alkalom fuvardíjjal.

A zöldségek nálatok is olyan szépek, mint a boltban?

A zöldségek olyanok, amilyennek a természet megteremti őket. Az egyik szép, a másik lehet, hogy formáját tekintve nem annyira. Ezt nem tudjuk befolyásolni. Az biztos, hogy finomak, frissek és egészségesek. Ezt garantáljuk.