Blog

Receptek az alapanyagok mellé GabyKonyhától

Sok újdonságot hoz az év a Falussy Zöldségtermelő előfizetői közösségének, hiszen 2021-től már nem csak zöldség és gyümölcs érkezhet házhoz környezetbarát fa ládákban és újrahasznosítható papír zacskókban Szombathelyre, Sopronba és Győrbe, de júniustól abban is szeretnénk a támaszotok lenni, hogy a kapott vegyszermentes alapanyagokból mit és hogyan tudtok gyorsan és egyszerűen elkészíteni.

Ebben GabyKonyha, azaz Gyuráczné Polnisch Gabriella lesz a segítségünkre, akivel férjén, a kiváló angol fordító-tolmácson, Gyurácz Zolin keresztül ismerkedtünk meg. Zolival tagtársak vagyunk egy szombathelyi üzleti közösségben, a BNI Nyugati Szél csoportjában, amelyben vállalkozók támogatják egymást kapcsolatrendszerükkel, jutalékmentesen.

Itt tudtam meg, hogy Zoli párja 2018 nyara óta vezet egy főzős blogot, a GabyKonyhát, amelynek tételmondata, hogy „Sütni, főzni öröm”. Persze nem mindenki érez így, ezért lesz reményeink szerint előfizetőink számára hasznos, hogy a várható láda tartalomról tájékoztató szokásos heti levélben már Gabytól egy konkrét javaslat is érkezik, a kapott alapanyagok tuti felhasználására.

Gaby, aki szakmáját tekintve közgazdász, a legtöbbetekhez hasonló háziasszony. A konyhai ismereteket iskolában sosem tanulta, csak a hobbija, ami az évek során szinte a szenvedélyévé vált. Hogy a szenvedély milyen mértékeket ölt, nos, Gaby tavaly nyár vége óta immár nem csak nagyszerű gasztroblogger, de hivatásos táplálkozási tanácsadónak is mondhatja magát.

Gaby 80%-ban mindenmentes (cukrot és alakor ősbúzalisztet időnként használ), növényi alapú recepteket kínál, melyet ételallergiások is fogyaszthatnak. És bár ő egyáltalán nem fogyaszt állati eredetű alapanyagokat, de ha erre valaki nem áll készen vagy ilyen mértékben nem váltana, akkor alapvetően a boldog és a tudatos étkezés (happy eating, mindful eating) híve, amibe minden beleférhet, csak megfelelő mértékben, mondja. Vallja, hogy a minőség az egyik – vagy talán a – legfontosabb tényező a táplálkozásban, így az alapanyagok vásárlásánál és sütés-főzésnél is ezt tartja szem előtt.

Gyuráczné Polnisch Gabriella

A sütés-főzés iránti szeretete egyébként gyerekkorában kezdődött. Anyukája rengeteg időt töltött a konyhában, ő pedig nagyon szerette nézni, mit és hogyan készít. Ahogy egyre érettebb lett, mindig egyre többet és többet tudott segíteni neki. „Ő volt a fő mentorom, tőle tanultam el az alapokat és máig inspirálódunk egymástól”, írja blogján. 

Inspirálódjatok majd Ti is Gaby receptjeiből, ami a szezonban hétről hétre érkezik majd az e-mail fiókotokba!

De leginkább próbáljátok ki őket!

Gaby blogját itt találjátok, ha van kedvetek, kövessétek őt közösségi média felületein, higgyétek el, érdemes: https://gabykonyha.hu/

Megosztás
Facebook Twitter